Blog

Participarea la un teambuilding reprezintă o investiție importantă a unei companii în dezvoltarea echipei, dar și în rezultatele lor pe termen mediu și lung. Indiferent de domeniul în care activează sau de dimensiunea companiei, teambuilding-ul reprezintă un instrument esențial pentru consolidarea abilităților de colaborare între membrii echipei. Asta însă nu este tot, printr-un astfel de program, o companie se poate bucura de multe alte avantaje. Hai să le descoperim împreună în continuarea acestui articol!

Top 5 beneficii pe care le poți obține dintr-un teambuilding

1. Îmbunătățirea comunicării între membrii echipei

În cadrul unui eveniment de tip teambuilding, în special în cazul celor organizare în aer liber, participanții sunt determinați să comunice atât verbal, cât și non-verbal.

Acest aspect îi poate ajuta ulterior la job să transmită mai bine mesajele sau să indice direcțiile unui proiect într-un mod cât mai eficient.

Totodată, activitățile în aer liber le dezvoltă nivelul de empatie și de ascultare activă. Anumite exerciții punându-i în situația de a se concentra asupra celor din echipă și a le înțelege nevoile și ideile.

2. Stimularea creativității

Participarea la activități de teambuilding într-un mediu neobișnuit și în afara contextului de lucru obișnuit poate ajuta la crearea unui spațiu propice pentru gândirea creativă și generarea de idei noi.

Totodată, activitățile în aer liber mai pot implica și dezvoltarea skill-ului de rezolvare a unor provocări ce necesită abordări neconvenționale și gândirea out of the box. Prin urmare, un teambuilding poate fi un stimulator al creativității membrilor echipei, oferind oportunități importante de explorare, colaborare și exprimare a ideilor noi.

3. Acceptarea feedback-ului constructiv

Pentru unii angajați, feedback-ul constructiv poate fi perceput ca o amenințare la adresa competențelor sau chiar propriei reputații. Mai mult, pentru unii dintre aceștia, orice sesiune de one-to-one cu managerul poate reprezenta o sursă de anxietate și nesiguranță. Pentru a aborda această provocare este important ca fiecare companie să promoveze o cultură deschisă a feedback-ului. Nu în ultimul rând, prin participarea la activități interactive în cadrul unui teambuilding, angajații își pot dezvolta abilitățile de a primi și a oferi feedback într-un mod constructiv. Doar într-un mediu informal ei pot experimenta efectele pozitive ale feedback-ului și pot învăța cum să îl integreze în procesul lor de dezvoltare personală și profesională.

4. Dezvoltarea abilităților de leadership

Potrivit unui sondat realizat de Joblist, 56% dintre angajați spun că promovarea pentru rolul de manager a unei persoane din interior este mai bună pentru moralul echipei. Cum îți sună ideea de a-ți putea crește manageri din intern?

Activitățile de teambuilding pot oferi oportunități practice pentru membrii echipei de a-și exersa skill-urile de leadership. Acestea pot include exerciții de colaborare, luare a deciziilor, delegare a responsabilităților și rezolvare a provocărilor. Practic, aceștia sunt implicați în situații reale, fie în simulări ce le permite să-și șlefuiască abilitățile necesare unui viitor manager.

5. Consolidarea loialității față de companie

Având în vedere costul recrutării unui angajat nou, fiecare companie îți dorește să motiveze și să rețină oamenii actuali pentru o perioadă cât mai lungă. Iar organizarea unui teambuilding te poate ajuta în acest demers, având în vedere că un astfel de eveniment sporește loialitatea prin dezvoltarea sentimentului de apartenență, recunoaștere a valorii și consolidarea culturii organizaționale.

Așadar, teambuilding-ul reprezintă o oportunitate excelentă de a consolida relațiile între colegi, de a îmbunătăți comunicarea și de a stimula colaborarea într-un mediu distractiv. În cadrul acestora, fiecare angajat din compania ta, își poate descoperi punctele forte sau cele mai puține tari, dar la care poate lucra. Dacă te afli în căutarea unui partener specializat în organizarea de evenimente de tip teambuilding, echipa Fun Experience îți pune la dispoziție o gamă interesantă de activități și soluții personalizate, adaptate nevoilor și obiectivelor tale de business.