Blog

Trăim într-o lume caracterizată de schimbări rapide și inovații tehnologice, iar mediul de lucru se transformă într-un ritm accelerat. Liderii și managerii se confruntă cu provocări în ceea ce privește atragerea și retenția colegilor, în special celor din noua generație, având în vedere că aceasta vine cu așteptări și valori diferite de generațiile anterioare.

Pentru a răspunde acestor așteptări e esențial ca reprezentanții companiilor să înțeleagă importanța de a transforma munca lor într-un joc. Înlocuind munca pe care o știam odinioară cu o experiență prin care oamenii se simt valorizați, implicați și motivați. Cum poți să transformi munca într-un joc și de ce să o faci? Îți dezvăluim în continuarea acestui articol!

Cum să transformi munca într-un joc? Dar și să sporești motivatia angajatilor

Gamificarea sarcinilor de la job

Ce presupune asta? Gamificarea implică integrarea elementelor de joc în activitățile zilnice ale angajaților. Aceasta poate fi o abordare eficientă pentru a crește engagementul, motivația și productivitatea în rândul echipei. Spre exemplu, dacă ai o echipă din zona de servicii clienți și vrei să îmbunătățești performanța lor în rezolvarea provocărilor cu cei cu care interacționează.

Poți implementa un sistem de gamificare pentru a transforma această activitate într-un joc competitiv și captivant. O poți face pe niveluri, adică fiecare angajat să primească puncte în funcție de numărul și calitatea solicitărilor venite și rezolvate de la clienți. Pe măsură ce acumulează puncte, angajatul poate urca către alte niveluri superioare. Fiecare nivel ar putea veni cu recompense suplimentare, cum ar fi bonusuri salariale sau avantaje suplimentare. Jocurile, dar și competiția creată de acestea, îi vor determina să se dedice mai mult sarcinilor și să-și depășească limitele.

Sărbătorește realizările

Creează o cultură a aprecierii și a sărbătoririi realizărilor individuale, dar și de echipă. Organizează ceremonii de recunoaștere, oferă diplome sau premii speciale pentru realizările remarcabile. Astfel, vei încuraja un sentiment de satisfacție și de bucurie în legătură cu munca depusă. Acestea pot fi lunare, trimestriale sau anuale, în funcție de activitățile desfășurate în organizație.

În cadrul evenimentelor, acordă premii sau diplome angajaților care au obținut performanțe. Asigură-te că aceste recunoașteri sunt personalizate și relevante pentru fiecare angajat.

O altă idee este să creezi un Wall of Fame, unde poți expune fotografii sau descrieri ale realizărilor importante din echipă. Acest spațiu vizual poate servi ca o amintire constantă a succeselor și progresului.

Creează spații de relaxare și distracție

Pune pe picioare, în cadrul biroului, spații de relaxare și distracție, cum ar fi săli de joc, mese de biliard sau mese de tenis de masă. Angajații pot folosi aceste spații în timpul pauzelor pentru a se destinde, detașa de task-uri și pentru a socializa cu ai lor colegi. Poți adăuga și mese pentru jocuri de societate sau puzzle-uri, darts sau jocuri video.

Activități de echipă distractive

Organizează periodic activități de echipă distractive și recreative, cum ar fi jocuri sau competiții sportive. Acestea pot întări relațiile între membrii echipei, pot crea o atmosferă relaxată și pot contribui la construirea unei echipe mai unite și la motivatia angajatilor. O astfel de activitate poate fi un teambuilding de tip motosport. Cu ajutorul acestuia, oamenii pot învăța să se înțeleagă mai bine unii pe ceilalți și să își dezvolte abilitățile de comunicare. Și totodată, emoțiile obținute în cadrul acestora vor fi transpuse apoi la birou.

Pentru a experimenta activități de tip motosport, apelează cu încredere la serviciile specializate puse la dispoziție de Fun Experience. Compania oferă o gamă largă de activități distractive și provocări care vizează consolidarea echipei.

Dacă ești în căutarea unui eveniment de teambuilding unic și dorești să transpui jocul în activitatea companiei în care lucrezi, echipa Fun Experience e aici pentru tine.